U bevindt zich hier: Home Evenementen Schaken
 
 

Schaken jeugd

Wanneer
Zaterdag 9 september
 
Waar
Dorpshuis, Sportlaan, Ten Boer
 
Hoe laat
13.30 uur.
 
Voor-inschrijving
Middels inleveren Sportjumper. Sportjumpers worden 4 september op alle basisscholen in de gemeente uitgedeeld en moeten voor 6 september weer ingeleverd worden
 
Kosten
€ 1.00; bij voorinschrijving is deelname gratis
 
Bijzonderheden
geen

 

Over
De jeugdschaakclub Ten Boer heeft een vast startpunt elk jaar. Dat is de een schaakwedstrijd die door de Sportrecreade mogelijk wordt gemaakt. De vrijdag na deze strijd start het seizoen weer. In totaal waren er 18 schakers die meededen: 9 van de schaakclub en 9 die zich via de jumpers op school hebben opgegeven. In drie groepen werd er gestreden om 3 medailles. Degenen die geen medaille wonnen kregen een sleutelhanger van de schaakclub.
Uiteindelijk werd Rowin winnaar van de sterkste groep. Hij bleef nipt onze nieuwste clublid Joppe Kok en ons supertalent Jovan voor. Joppe en Jovan moesten een beslissingssnelschaakpartij spelen voor de tweede plaats. Die won Joppe waardoor hij tweede werd.
In de tweede groep deed zich het opmerkelijke feit voor dat Tristan Borg, geen clublid, de drie jeugdschakers van de schaakclub in deze groep voorbleef. Hij won door erg doelgericht spel op mat 4 van de 5 partijen. Feline werd tweede. De strijd om de derde prijs was ongemeen spannend. Drie spelers eindigden op de derde plek. Uiteindelijk kreeg Olaf op basis van onderling resultaat de medaille.
In de derde groep de schakers die nog maar net of zelfs helemaal nog niet kunnen schaken. Zij deden maar liefst vier schaakgerelateerde opdrachten, waarna ze aan het eind echt een partij tegen elkaar kunnen schaken. Eén van de opdrachten heeft niks met schaken te maken, maar is wel de leukste: bouw een zo hoog mogelijke toren met 16 schaakstukken. Deze opdracht werd gewonnen door Rogier Boer.
De eerste prijs in deze groep was voor Reint Jan. Een talent zag ik wel. Hij bleef nipt Anne-Linde voor. Op de derde plaats eindigde Frank.

Klik hier voor de foto's